Aberdeen setter helse på dagsorden i Bra4

Skreddersydde trenings-

og helseprogrammer til hver enkelt medarbeider – på arbeidsplassen. Dette tilbyr nå Aberdeen sine leietakere i Brynsalleen 4.

– Trening på arbeidsplassen er normalt en ganske trist affære. Mange treningsrom er både mørke og bortgjemt, gjerne i et gammelt bomberom. Dette er noe helt annet. Nemlig et topp moderne treningsrom med alt du kan tenke deg både av utstyr og personell, sier Øystein Jensen i det nyetablerte selskapet Corporis.

Bemannet hele arbeidsdagen
Selskapet har spesialisert seg på å utvikle gode treningsrom på arbeidsplassen. Konseptet legger forholdene til rette for både individuelle treningsøkter, men også gruppetimer, samt fysioterapi på den enkelte arbeidsplass. Programmene blir så skreddersydd individuelle behov.
– Alle er forskjellige, derfor er det avgjørende med skreddersydde program til hver enkelt. Brynsalleen 4 er ett av våre første fullservice-senter. Her vil det til enhver tid være en personlig trener og en fysioterapeut til stede, slik at de som jobber i bygget skal ha mulighet til å booke time gjennom hele arbeidsdagen. På vegne av Aberdeen gir vi nå alle i bygget en gratis prøvetime, slik at de kan få testet ut opplegget, sier Jensen.

To år med planlegging
Jensen har lang fartstid fra treningsbransjen. Han er utdannet fysioterapeut, men har hovedsakelig jobbet med trening de siste 15 årene. For to år siden gikk det opp for ham at mulighetene for å trene på arbeidsplassen i de tilfeller ikke bare var begrenset, de var også svært lite inspirerende.
– Vanligvis ligger treningsrommene nede i en mørk kjeller, gjerne i et bomberom. Resultatet er selvfølgelig at det er svært få som benytter seg av tilbudet, sier Jensen.
Han begynte derfor å leke med tanken om et nytt konsept for trening på arbeidsplassen, og etter måneder med ombygging åpner nå Brynsalleen 4 dørene til sitt splitter nye treningssenter.
– Responsen har vært utrolig god. 20 prosent av byggets medarbeidere har allerede booket time, sier Jensen.

Knytter leietakerne tettere til seg
Målet er selvfølgelig at dette skal bidra både til bedre helse og trivsel for medarbeiderne i kontorbygget.
– God helse bidrar til økt livskvaliteten, det tar ned sykefraværet og øker produktiviteten. Å investerer i de ansatte sin helse er derfor en av de beste investeringene en arbeidsgiver kan gjøre, sier Jensen.
For Aberdeen Standard Investment, som er huseier, handler dette om å tilby leietakerne litt mer på arbeidsplassen.
– I stedet for å måtte oppsøke treningssenteret før eller etter jobb, kan de ansatte nå ta treningsøkten før de drar for dagen eller til og med i lunsjen, om det er det som passer dem best. Alt ligger nå til rette for en så effektiv og enkel trening som mulig, sier Tone Anita Johnson hos Aberdeen Standard Investment.
Hun forteller at hun har snakket med flere av leietakerne etter at det nye treningstilbudet kom på plass.
– Tilbakemeldingene er svært positive og flere forteller oss at dette er noe de helt sikkert kommer til å benytte seg av. For oss handler dette til syvende og sist om fornøyde leietakere, og vi tror at både god personalrestaurant og et godt treningsopplegg er med og bidrar til økt trivsel for våre leietakere, sier Johnson.